Закупуването на кола стана още по-трудно през 2023 г., с по-малко нови автомобили на разположение за директна покупка. След проблемите с доставките през 2021 г., тази година трябваше да бъде тази, през която покупката на кола щеше да стане поне малко по-лесна, но това определено не се случи. Следвайте нашите съвети стъпка по стъпка, те ще ви помогнат да разгледате всички важни аспекти от избора на автомобил и да направите информирано решение, което ще направи вашите семейни пътешествия комфортни, безопасни и незабравими.

Определяне на бюджет

Семейството трябва да определи бюджет, като разберете колко искате да похарчите за превозно средство. Като предвидите плащане за застраховка, поддръжка, гориво и други разходи. Ако изберете да закупите вашата нова кола от cazam.bg, в цената на всеки наш автомобил са включени следните такси: 6-месечна фабрична или удължена гаранция, валидна застраховка и гражданска отговорност, както и технически преглед. Това може да улесни покупката ви знаичтелно.

Направете списък с вашите нужди и желания

Всяко семейство има уникални нужди и предпочитания, когато става въпрос за автомобил. Брой деца, хобита, дейности и дистанции, които обикновено пътувате – всички тези фактори играят роля в правилния избор на автомобил.

  • Пространство и Удобство

Разгледайте как пространството в автомобила отговаря на вашите нужди: брой седалки, пространство за крачетата, багаж и допълнителни екстри като държачи за чаши или табли за хранене.

  • Безопасност

Безопасността на вашите близки е от най-висш приоритет. Разгледайте стандартите за безопасност на автомобилите и изберете модел, който максимизира защитата на вашето семейство по време на пътуване. Не забравяйте специфичните изисквания за безопасност, като качествени детски столове и възможност за тяхната правилна инсталация.

  • Икономичност и екологичност

Потърсете автомобили с ниска консумация на гориво и намалени емисии, които ще ви помогнат да спестите пари и да бъдете по-отговорни към околната среда. Оценете и възможността за закупуване на електрически или хибриден автомобил, особено ако вашето пътуване е главно в градски условия.

Тествай колата с децата

Докато кола може да изглежда перфектно на снимки и да отговаря на всички критерии по време на вашето проучване, няма начин да знаете със сигурност без да влезете в нея, да закрепите детските седалки и да направите обиколка. Вашето тестово шофиране трябва да е поне 15 до 20 минути и да включва шофиране по улици и магистрали. Не всички автокъщи предлагат тази възможност, дори това време няма да ви е достатъчно за да прецените. Точно за това ние предлагаме повече от тест драйв. Може да карате колата повече от 200 км. Ако случайно автомобилът не отговори на вашите очаквания, можете да го върнете в рамките на 14 дни.

View this post on Instagram

A post shared by Cazam (@cazam.bg)

Покупка на употребяван автомобил

Ако купувате употребяван автомобил, проверете го! Голяма част от употребяваните коли в България са манипулирани и може да имат скрити повреди. Ние решаваме този проблем, като гарантираме за качеството на всички наши автомобили! Преди да стигнат при вас те минават през 100 точкова проверка на Dekra.  Ако искате сигурен употребяван автомобил, тук ще намерите всички налични.

Бонус: Разгледайте нашите ТОП 5 предложения за семейни коли!

View this post on Instagram

A post shared by Cazam (@cazam.bg)

Cazam Car Cazam

Разгледай нашите предложения

Виж всички Next