Купуването на кола често означава първо да продадеш сегашната си, но веднага ще се запиташ – как и къде да я продадеш, както и дали ще и вземеш най-добрата възможна цена?

В наши дни, имаш множество опции, включително онлайн услуги или традиционни варианти за продажба. Ще разгледаме предимствата и недостатъците на всеки един от тях, за да ти помогнем да избереш най-добрият вариант за теб. Остани до края на блога и разбери как да продадеш колата си без усилия и да се възползваш от безплатна оценка на автомобила ти.

Частна продажба

Поне веднъж в живота ти си се сблъсквал или сега ти предстои да се сблъскаш с продажбата на автомобил. Най-вероятно ще получиш по-висока цена за него в сравнение с други методи, но ще трябва да се занимаеш с целия процес, който ще включва заснемане на колата, написване на описание за нея и общуване с потенциални купувачи. Много хора ще настояват да видят и да тестват колата преди да я закупят, което може да отнеме време. Също така ще трябва да се справиш с обаждания от хора, предлагащи нереалистични оферти или които не са прочели описанието правилно. Наистина ли искаш да се занимаваш с това?

Замяна стар автомобил за нов

Хрумвало ли ти е да замениш старата си кола за нова? Да това е възможно! Ако купуваш следващата си кола от cazam.bg, ще можеш да използваш старият си автомобил, като част от плащането за нова. Замяната работи по следния начин: ние определяме стойността на текущата ти кола, след това изваждаме тази сума от цената на новата и заплащаш останалата част от сумата.

Важно! При замяната на автомобил в Cazam, колата да отговаря на следните условия:

  • Трябва да е произведена за ЕС
  • Трябва да е до 12-годишна възраст
  • Пробегът не трябва да е манипулиран
  • Трябва да е с изминати по-малко от 200 хил. км.

Вземи безплатна оценка на автомобила

Ако решиш да продадеш бързо и лесно своя автомобил в Cazam.bg ще може да получиш безплатна оценка. Как точно става това? Когато си сигурен, че колата ти отговаря на условията за изкупуване на автомобили  може да изпратиш запитване. След това ние ще ти зададем няколко въпроса относно състоянието и историята на колата, след което ще получиш оценката. Ти решаваш, дали да приемеш офертата!

Увери се, че отговаряш на въпросите честно и точно, тъй като цената, която получаваш, ще се базира на окончателен преглед, за да се провери дали състоянието на колата е това, което си описал.

След като си избрал метода за продажба и си получил оценка от Cazam.bg, нашите специалисти ще ти помогнат с всички аспекти на продажбата. От документация до финализиране на сделката, целим да направим процеса възможно най-гладък и удобен за теб.

Продaй автомобила си на търг

Продажбата на автомобил на търг може да бъде добър вариант, ако имаш трудности да намериш купувач. В повечето случаи е малко вероятно да постигнеш цена, по-висока от търговската стойност. Също така ще трябва да платиш такса за вход на търга и комисионна на продавача. Това означава, че продажбата на търг може да бъде най-малко печелившият метод за продажба на автомобила ти, плюс имаш неудобството да го закараш до къщата на търга. Ако не успее да се продаде, ще трябва да го закараш обратно вкъщи. А ако се продаде, ще трябва да намериш друг начин да се прибереш.

Има изключения! Ако притежаваш класическа, рядка или екзотична кола, може да разгледаш сайтовете за търгове на класически коли. Този вид автомобил може да постигне добра цена, много над търговската оценка.

Продай колата си за скрап

Ако автомобилът ти е достигнал края на живота си, може да е време да я дадеш за скрап. Ще ти платят за нея, тъй като материалите, от които е направена, струват нещо, но не очаквай да получиш повече от няколко стотин лева за семеен седан или хечбек.

Ако търсиш следващата си кола, има много качествени употребявани коли, от които да избираш в Cаzam.bg. Ако днес не намериш подходящата, лесно може да следиш за нови модели.

Продажбата на колата не трябва да бъде стресираща. С Cazam.bg, ти имаш надежден партньор, който ще те подкрепи през целия процес. Нашата безплатна оценка и удобният подход на продажба ти спестяват време и усилия, като същевременно ти гарантираме конкурентни цени. Готов ли си да продадеш колата си?

Може да го направиш ТУК!

Cazam Car Cazam

Разгледай нашите предложения

Виж всички Next