Дигиталната революция преобрази различни аспекти от живота ни, включително начина, по който купуваме превозни средства. Онлайн пазаруването е свързано с удобство и купуването на кола онлайн не трябва да е по-различно. Отминаха дните, когато се губеха безброй часове в посещение на множество автокъщи, за да се намери идеалната кола. С Cazam закупуването на автомобил става по-удобно, ефективно и достъпно. В тази статия ще ви преведем стъпка по стъпка през процеса на закупуване на автомобил онлайн, което ще ви позволи да вземете информирано решение от комфорта на собствения си дом.

Всичко, което трябва да направите, е да изберете перфектните за вас марка и модел, да направите поръчка и да вземете колата или да я получите до вратата си. Може да се каже, че това е новото нормално.

Ако досега не сте купували кола онлайн, ето нашите съвети, които ще ви помогнат в процеса на покупката.

Намерете правилната кола

Преди важна покупка, винаги трябва да направите проучване. Когато купувате кола онлайн, вече няма да се притеснявате от това, че може да бъдете излъгани от продавача. Така че първото нещо, което трябва да се запитате е какво точно търся?

Подходящата кола за вас зависи от вашия начин на живот, нужди и бюджет. Имате ли нужда от кола за ежедневното пътуване? Търсите ли да закупите надеждна семейна кола? Или имате нужда от малък градски автомобил?

Независимо дали купувате кола с лични финанси или чрез кредит, струва си да имате предвид характеристиките, които вероятно ще бъдат важни за вас в дългосрочен план. Навигация, свързаност със смартфон, сензори за паркиране или камери са само някои от функциите, които трябва да имате предвид.

Намерих перфектната си кола онлайн – сега какво?

Когато става въпрос за действително закупуване на кола, има няколко начина, по които можете да платите за нея. Може да закупите колата директно или да се възползвате от наличните гъвкави опции за финансиране – покупка на изплащане или дългосрочен наем на автомобил. Чрез договор за изплащане можете да разпределите цената на автомобила, като правите месечни плащания за договорен срок и след като бъде направено последното плащане, автомобилът ще е ваш.

Дългосрочният наем, или така наречен абонамент за автомобил, е сравнително нова алтернатива на традиционното притежаване или лизинг на автомобил. Това е услуга, която позволява на хората да използват автомобил за определен период от време, в замяна на абонаментна такса. Вместо закупуване или лизинг на превозно средство, абонатите плащат месечна такса, която покрива цената на превозното средство, застраховката, поддръжката и други свързани разходи. Тази гъвкавост е особено привлекателна за хора, които предпочитат да не се ангажират с дългосрочни споразумения за собственост на превозни средства или лизинг.

В Cazam можете да кандидатствате за финансиране на автомобили изцяло онлайн и да получите решение в рамките на деня.

Безопасно ли е да купите кола онлайн?

Ако не пазарувате често онлайн, закупуването на кола по този начин може да ви се стори малко плашеща в началото. Но когато го сравните с неприятностите да посетите дилър и да останете подведени, може да е точно обратното.

Когато разглеждате автомобили онлайн, уверете се, че продавачът е предоставил подробно описание на характеристиките и спецификациите на автомобила и че всички козметични несъвършенства са подчертани. В зависимост от възрастта и пробега на употребяваната кола може да се очаква общо износване, но всяка по-нататъшна повреда трябва да ви бъде изяснена, преди да продължите с покупката.

В Cazam всички употребявани автомобили са преминали проверка от 100 точки на Dekra преди да се появят на нашия уебсайт. Всеки автомобил има подробна фотогалерия, която ви позволява да го видите от различни ъгли – подчертаваме несъвършенствата, ако има такива, за да знаете точно какво да очаквате, когато колата ви пристигне.

История и преглед на превозното средство

Когато купувате кола онлайн, важно е да прегледате нейната история и състояние. Много онлайн платформи предоставят подробни отчети за историята на превозните средства, включително и информация за злополуки, но това се заплаща допълнително. В Cazam само с едно запитване може да видите цялата история на избрания от вас автомобил.

Мога ли да заменя старата си кола и да купя онлайн нова?

Замяната на вашия стар автомобил е също толкова лесна онлайн. Традиционно може да пуснете вашата кола в продажба, като чакате да ви се обадят купувачи, но това отнема много време и нерви и обикновено не продавате колата на цената, която сте обявили. Вече можете да продадете колата си с няколко клика на cazam.bg и ще получите справедлива оценка за сегашния си автомобил изцяло онлайн.

Ако мислите да замените старата си кола за по- нова от Cazam, ние ще ви дадем незабавна оценка на автомобила. Ако сте доволни ние ще приспаднем тази сума от цената на вашия нов автомобил от Cazam и ще вземем старата ви кола.

Ами ако искам да върна колата?

Ако все пак сте променили решението си по някаква причина, имате право да анулирате покупката по всяко време в рамките на 14 дни от получаването на автомобила. Но в този случай, ще Ви бъдат удържани сумите за следните неща:

Таксата за разглеждане и оценка на кредитоспособността и таксата за регистрация в ЦРОЗ. Обезщетение за ползването на застраховките ГО и Каско пропорционално на времето, за което колата е ползвана. При наличие на щета, неописана в протокола за оглед от застрахователя, дължите като обезщетение сумата на пълната едногодишна премия по полицата Каско.

Грижа за вашата кола

Въпреки че нашите автомобили са употребявани, ние предлагаме допълнителна гаранция от 12 до 24 месеца. В Cazam има много висококачествени употребявани коли, от които да избирате. Само разгледайте наличните автомобили, за да намерите този, който харесвате, след което го купете или финансирайте онлайн. Може да изберете да бъде доставен до вратата ви или да го вземете от локацията на Cazam. Ние непрекъснато актуализираме и добавяме нови автомобили в онлайн магазина.

В заключение може да кажем, че купуването на автомобил онлайн е удобен и ефективен начин да придобиете желаната кола. Следвайки съветите и насоките, представени в тази блог статия, можете да сте спокойни, че вашата онлайн покупка ще бъде успешна и безпроблемна, особено ако е от cazam.bg.

Cazam Car Cazam

Разгледай нашите предложения

Виж всички Next