Във времето, в което кучетата са се превърнали в част от семейството, много собственици се интересуват от това какъв автомобил да изберат, който да отговаря на нуждите на техните четириноги приятели. Когато става въпрос за комфорт и безопасност на кучето при пътуване, няколко фактора трябва да се вземат предвид. В този блог ще разкрием, кои са най-добрите автомобили за кучета и как да изберете правилния за вас.

Ford Kuga

 • Тип каросерия – SUV
 • 406 л. обем на багажника
 • 1653 л. багажник със спуснати седалки

Ford Kuga предлага достатъчно пространство за пътуване на вашето куче, поради регулируемите седалки, които позволяват да се променя конфигурацията им и да се осигури допълнително пространство за вашия домашен любимец. Багажникът може да се съчетае с различни разделящи панели, които могат да помогнат за организирането на пространството и безопасността на кучето.

Kuga е оборудван с различни системи за безопасност, като например система за контрол на стабилността, система за предотвратяване на буксуването и система за предупреждение за нарушение на лентата. Тези функции могат да помогнат за осигуряване на безопасността и комфорта на вас и вашия четириног приятел по време на път.

Land Rover Discovery

 • Тип каросерия – SUV
 • 258 л. обем на багажника
 • 1231 л. багажник със спуснати седалки

Land Rover Discovery е особено подходящ за превозване на големи кучета. Има голям обем на задните седалки, които осигуряват достатъчно пространство за кучето така, че да може да се разположи удобно по време на пътуването. Discovery разполага с просторен багажник, който може да се използва за пренасяне на кучето и неговите необходими принадлежности, ако желаете може и да се конфигурира по различни начини.

Honda CR-V

 • Тип каросерия – SUV
 • 522 л. обем на багажника
 • 1084 л. обем на багажника със сгънати седалки

Ноndа СR-V мoжe би e нaй-дoбpият ЅUV зa ĸyчeтa и coбcтвeници. Toй отговаря на всички изисквания, ĸoитo тpябвa дa имa eдин cъвpeмeнeн ЅUV. Ноndа СR-V е дoбpe изглeждaщ, бeзoпaceн, иĸoнoмичeн и имa гoлям бaгaжниĸ зa ĸyчeтa. Той e лecнo дocтъпeн блaгoдapeниe нa ниcĸия пpaг, който има. Останалата част от автомобила е традиционната за Honda, издръжлива така, че не се притеснявайте, че кучето ви може да я повреди толкова лесно.

Skoda Superb

 • Тип каросерия – Комби
 • 660 л. обем на багажника
 • 1,950 л. обем на багажника със сгънати седалки

Skoda Superb наистина оправдава своето име, когато става въпрос за пътуване с куче. Неговият огромен багажник с капацитет от 660 литра означава, че дори най-големите кучета няма да останат без достатъчно пространство, а голямото отваряне на багажника и ниския праг на автомобила правят влизането и излизането още по-лесно. Но не си мислете, че целият този простор на багажника е за сметка на пространството за пътниците. Мекото окачване на Skoda Superb го прави много комфортен при преминаване през неравности по пътя. Този автомобил също така се смята за най-добър в своята основна конфигурация, където получавате перфектно съотношение между цена и качество.

Peugeot 308

 • Тип на купето – Комби
 • 610 л. обем на багажника
 • 660 л. обем на багажника със сгънати седалки

Peugeot 308 комби разполага с по-голям багажник в сравнение със стандартната версия. Обемът на багажника варира в зависимост от конкретната година и модел. Peugeot 308 предлага достатъчно пространство за пътниците, като стандартната версия. Има достатъчно пространство, както в предната, така и в задната част на автомобила, което осигурява комфорт по време на пътуване за всички пътници, включително и за вашето куче. Има климатична система и други допълнителни удобства, които могат да осигурят комфорт и сигурност по време на пътуване.

Toyota Corolla Touring Sports

 • Тип на купето – Комби
 • 581 л. обемът на багажника
 • Тип задвижване – Хибрид

Когато искате да имате по екологочно пътуване с вашия домашен любимец, няма по-добър начин от това да го направите с новата Toyota Corolla Touring Sports. Въпреки, че не е толкова просторен както някои подобни комбита със сходен размер, багажникът на Toyota с обем от 581 литра е достатъчно голям за превоз на кучета – което е впечатляващо, когато се има предвид, че батерийте на хибридната Corolla с двигател от 2.0 литра се намират под пода на багажника.

Минус е, че в багажника няма много допълнителни места за съхранение, в които да поставите по-малки предмети за кучето, въпреки това багажникът на Touring Sports има една полезна функция: неговият регулируем под има гумено покритие от втората страна, което е по-лесно за почистване и поддръжка в сравнение с другата част, която има килимна плоскост.

Kia Ceed Sportswagon

 • Тип каросерия – Комби
 • 625 л. обемът на багажника
 • 1 694 л. обемът на багажника със сгънати задни седалки

Kia Ceed Sportswagon е още един чудесен автомобил с който спокойно може да тръгнете на път с вашето куче. Ако решите да спуснете седалките ще има достатъчно място за комфортно превозване дори на повече от едно куче. Ceed е наличен с разнообразие от мощни бензинови и икономични дизелови двигатели, които ще осигурят комфорт и тишина по време на дълго пътуване.

При избора на правилния автомобил за кучето си, имайте предвид нуждите и размера на вашето куче. Опитайте се да изберете автомобил с достатъчно пространство за движение и комфорт, както и със системи за безопасност, които могат да защитят и вас, и вашето куче. Редовната поддръжка и почистване на автомобила са също важни, за да гарантирате чистотата и хигиената по време на пътуване.

Не забравяйте, че винаги е добра идея да направите пробно пътуване с кучето си в избрания автомобил, преди да вземете окончателното решение. Така можете да се уверите, че автомобилът отговаря на нуждите и предпочитанията както на вас така и на вашето куче.

Част от изброените автомобили са налични в cazam.bg и може да ги закупите с различни опции за финансиране. Само с няколко клика може да се сдобиете с мечтаната кола.

Cazam Car Cazam

Разгледай нашите предложения

Виж всички Next